У ВООЗ спрогнозували, коли відступить коронавірус

4144 0
Загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі, за даними Університету Джонса Хопкінса, становить майже 23 млн.
Фото: freepik

Фото: freepik

У Всесвітній організації охорони здоров’я сподіваються, що людство зможе подолати пандемію Covid-19 менш ніж за два роки. Про це на брифінгу в Женеві розповів гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, пише ВВС.

За його словами, пандемія іспанського грипу, що виникла у 1918 році, тривала два роки.

«Сьогодні ж, в добу глобалізації,через велику кількість зв'язків шанси поширення вірусу вищі, ніж сто років тому, але ми маємо технології й знання, щоб його зупинити», – сказав очільник ВООЗ.

Вакцина, каже він, стане життєво важливим інструментом у глобальній боротьбі з коронавірусом, але сама по собі не покінчить з пандемією Covid-19.

Тедрос Гебреісус додав, що країни мають об'єднати зусилля і вживати ефективних заходів у галузі охорони здоров'я, а люди – змінити стиль життя, аби уникнути зараження.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі, за даними Університету Джонса Хопкінса, становить майже 23 млн. Пандемія охопила 188 країн. За весь період пандемії померли понад 800 тисяч хворих.

Для порівняння – від іспанки з лютого 1918-го по квітень 1920-го (за три хвилі грипу) померли 50 млн людей, а заразилися 500 мільйонів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!