У ВООЗ заявляють про погіршення ситуації з поширенням коронавірусу

2381 0
У більшій частині світу вірус не перебуває під контролем.
Фото: Медіасапієнс

Фото: Медіасапієнс

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що поширення пандемії коронавірусу все ще прискорюється і більшості країн поки не вдалося його контролювати. Про це повідомляє УП з посиланням на The Guardian.

«У більшій частині світу вірус не перебуває під контролем. Стає гірше. Наразі у ВООЗ повідомляють про 11,8 млн випадків Covid-19. Понад 544 000 життів втрачені. Пандемія все ще прискорюється. Загальна кількість випадків подвоїлася за останні шість тижнів», – каже Тедрос Адханом Гебреєсус.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватися антисептиком

Він сказав, що спалах оголив глобальну і національну нерівність як в системах охорони здоров'я, так і в більш широких верствах суспільства, і що її вплив мав «невиправдані успіхи», раніше досягнуті в боротьбі з хворобами.

На думку Гебреєсуса, вірус зруйнував системи охорони здоров'я в деяких з найбагатших країн світу, але й є країни, які зробили успішні заходи, хоча мали скромні кошти в своєму розпорядженні.

Додамо, що станом на 21:00 9 липня у світі зафіксували 12 257 617 заражень, з них 554 062 померли.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!