У ВООЗ заявили, що пік пандемії коронавірусу у світі ще попереду

2650 0
В Європі картина захворюваності доволі неоднорідна.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

Пандемія коронавірусу у світі поки що не досягнула свого піку. Про це заявила офіційна представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс, пише Reuters.

Читайте також: Я розумію свою місію. Лікар зі Львова розповів, навіщо поїхав в Італію

«Понад 90% випадків коронавірусу у світі фіксують в Європі та Сполучених Штатах Америки. Тому ми, звичайно, ще не бачимо ознак цього піку», – пояснила вона.

Маргарет Харріс зазначила, що в Європі картина захворюваності доволі неоднорідна. Якщо в Італії та Іспанії ситуація з коронавірусом трохи покращилася, то у Великій Британії та Туреччині ще фіксується приріст кількості заражених. У Китаї, звідки почалася епідемія, досі фіксують привезені випадки коронавірусу, здебільшого з Росії.

Невдовзі ВООЗ планує випустити рекомендацію для країн, в якій перелічать шість кроків, що необхідні, перш ніж послаблювати деякі карантинні обмеження.

Читайте також: До протоколу лікування коронавірусу в Україні додали новий препарат

Нагадаємо, що кількість хворих на коронавірус у світі перевалила за два мільйони. Померли понад 126 тис. 528 людей, видужали – майже 485 тисяч пацієнтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!