У Винниках оголосили карантин через сказ

4130 0
Через скажену лисицю, яка у Винниках вкусила собаку 14 липня, у місті оголосили карантин для відлову тварин. Міська рада також оголосила територію Винник загрозливою зоною зі сказу для тварин.
фото: myplanet.com.ua

фото: myplanet.com.ua

«Власник собаки убив лисицю і її відвезди на експертизу. Цього тижня львівська лабораторія ветеринарної медицини виявила, що в лисиці сказ. Тому я підписав розпорядження про оголошення загрозливої зони зі сказу тварин, наклав карантинні обмеження на відлов тварин на 60 днів і затвердив план заходів щодо локалізації та ліквідації сказу серед тварин», – розповів ZAXID.NET міський голова Винник Володимир Квурт.

За словами Володимира Квурта, з сьогодні, 20 липня, у місті працюватимуть ветеринари, які забезпечать усіх собак та котів щепленням від сказу. Окрім того, мешканців просять інформувати міську владу про незвичну поведінку тварин.

Як інформують на сайті міської ради Винник з травня 2015 по липень 2016р. зареєстровано 3 випадки проникнення лисиць у приватні садиби, які були вбиті господарями та доставлені у ветеринарну лабораторію для дослідження. 

У всіх випадках було виявленно вірус сказу у лисиць, останній з них зареєстрований на вул.Львівська у м.Винники.

 Контактним особам запропоновано звернутися за антирабічною допомогою до лікаря-рабіолога. А у випадках, коли на ваше подвір’я завітають непрохані дикі лісові звірі і будуть контактувати з Вашими домашніми тваринами або Ви виявите труп дикої, незнайомої тварини, ОБОВ’ЯЗКОВО про такі підозрілі факти повідомляти представників ветеринарної служби за телефонами 233-22-00, 252-27-24, та конт.телефон безпосередньо лікаря-ветеринара у м.Винники: моб.(050)847-52-54 – Андрій, і строго дотримуйтесь правил особистої безпеки з мертвими або живими тваринами.

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!