У Винниках в тестовому режимі запускають гірськолижні траси

10243 0
Їх спорудили поруч з колишнім Винниківським озером.
Фото умовне/з відкритих джерел

Фото умовне/з відкритих джерел

Завтра, 27 січня, у Винниках з 14.00 до 16.30 год в тестовому режимі запрацюють гірськолижні траси комплексу Emily Resort. Наразі траси відкриють безкоштовно для всіх бажаючих за умови попередньої реєстрації. Про це стало відомо зі сторінки курорту у Фейсбук. 

«Завтра, 27 січня о 14.00, кожен бажаючий зможе покататися на лижах, не виїжджаючи за межі міста. Схил працює в тестовому режимі», – зазначили на сторінці. 

Читайте також: Як Винниківське озеро стало басейном

Три лижні траси спорудили на трьох схилах на території комплексу Emily Resort та ТОВ «Академія футболу», які загалом охоплюють територію 46 га довкола колишнього Винниківського озера.

Окрім лижних трас, на території спроєктували найбільший івент-хол України площею 1500 метрів квадратних, готель на 166 номерів, паркінг, 8 футбольних полів, спальний корпус, СПА-центр, тренажерний комплекс, басейн з гідропарком та інше.

Зазначимо, що за даними YouControl у 2017- 2019 роках одноосібним засновником ТОВ «Академія футболу» та його керівником був депутат Львівської обласної ради Григорій Козловський. Ним він залишався до 2021 р. Зараз керівником ТОВ «Академія Футболу» та одноосібним засновником є його донька Софія Максимець.

Частина території, на якій спорудили комплекс, – це уже приватна земля родини Козловських (три ділянки розміром 16,6 га довкола колишнього Винниківського озера). У власності ТОВ «Академія футболу» залишається одна ділянка площею 0,1785 га. 

У користуванні ТОВ «Академія футболу» також є ще дві ділянки. Зокрема, перша з них – ділянка з колишнім озером (9,7 га) з правом постійного користування. Друга – лісова ділянка (19,6 га), яка у довгостроковому платному користуванні ТОВ «Академія футболу». 

Читайте також: Винниківське озеро планують відкрити навесні. Фото, відео 

Нагадаємо, що у 2020 році Винниківська міська рада вирішила продати ТОВ «Академія футболу» майже 16 га навколо Винниківського озера за 17,5 млн грн. Вартість одної «сотки» становила 10,9 тис. грн. 

Додамо, що Tvoemisto.tv спробувало з’ясувати, що трапилось із Винниківським озером, довкола якого з'явився цей комплекс. Більше про це – у матеріалі

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!