У Винниках відкрили унікальну дитячу виставку-гру

2102 0
На виставці «На рівні генія», що відкрилась у Винниківському історико-краєзнавчому музеї, вчать як інтерактивно розповідати дітям про мистецтво.
фото: Dana Tkachuk/Facebook.com

фото: Dana Tkachuk/Facebook.com

Уперше живописні полотна розмістили на рівні висоти очей чотирирічного малюка. Саме у такому віці діти є найбільш відкритими та щирими у сприйнятті образів, що робить їх геніальними глядачами.

Виставка пропонує не тільки оглянути зблизька роботи художників. У залі працюватиме Пані Малярка, яка у формі цікавої гри розповість дітям, що таке портрет, що таке натюрморт чи пейзаж. Діти спробують самі відтворити наскельний рисунок, скласти свій власний натюрморт, відчути холодні й теплі кольори, побавитися у портретні пазли, – йдеться на сторінці виставки у Фейсбуці. 

Авторками ідеї та концепції є Iryna Magdysz, радниця міського голови Винник з гуманітарних питань і мистецтвознавиця Natalja Kosmolinska. У ролі Пані Малярки виступить кураторка виставки, студентка культурології Львівського національного університету Dana Tkachuk.

Як розповіла Tvoemisto.tv Ірина Магдиш, ідея дуже проста – зробити виставку, на якій би маленькі діти могли спілкуватися з мистецтвом на рівні свого зору.

«Ми вирішили повісити картини так, щоби дитина відчувала, що вони для неї, що до них можна близько підійти та роздивитися. Окрім того, пропонуємо низку інтерактивних занять. Дитина пізнає світ через гру і, якщо вона не бавиться, то їй стає нудно. А в такій грі вона почувається в музеї добре, їй тут цікаво», – зазначила Ірина Магдиш.

Читайте також: У Львові цьогоріч реставруватимуть десятки пам'яток архітектури. Перелік об’єктів 

Експозицію доповнюють унікальні роботи дітей – вихованців Львівського центру піклування про дітей. Це дитячі інтерпретації світових малярських шедеврів – від «Мони Лізи» Леонардо да Вінчі до «Мерилін» Енді Ворхола. Ці роботи також розміщені на рівні очей дитини, а дорослі матимуть змогу порівняти їх з фото оригіналів і оцінити неймовірну свободу творчості і фантазії юних художників.

Партнером виставки є Lviv Art Palace, який надав для експериментальної експозиції роботи українських художників зі своїх фондосховищ.

На виставку запрошують дітей віком 4-10 років. Втім, у музеї обіцяють, що цікаво тут буде і меншим чи старшим діткам.

Виставка працюватиме до 9-го березня
Попередній запис обов'язковий. Записатись можна за телефонами - (098) 51 96 132 та (063) 200 07 46 (Богдана). 

Підготувала Марічка Мишок

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!