У Винниківському госпіталі відновлюють деякі хірургічні операції

3224 0
У медзакладі розмежують зелену та червону (для пацієнтів із Covid-19), аби пацієнти і медперсонал не контактували між собою.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Із 17 серпня Львівський обласний госпіталь інвалідів воєн та репресованих імені Юрія Липи частково повертається до звичного режиму роботи. Зокрема тут відновлять роботу відділення кістково-гнійної хірургії, 1-го ортопедичного, 2-го ортопедичного, хірургічного, урологічного та  отоларингологічного відділень. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за лаштунками протестів

«Ці відділення підготують для надання невідкладних і термінових заходів з надання хірургічної допомоги, якщо внаслідок їх перенесення чи відтермінування існує значний ризик для життя або здоров’я пацієнтів. Госпіталізацію пацієнтів здійснюватимуть, коли вони матимуть ІФА або ПЛР-обстеження», – зазначив Орест Чемерис.

Це, насамперед, стосується надання кваліфікованої хірургічної допомоги учасникам,  інвалідам антитерористичної операції АТО/ООС, ветеранам війн, інвалідам війн, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війн та прирівняним до них категорій населення, репресованим, учасникам війн, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, дітям війни, учасникам Революції Гідності.

За словами Ореста Чемериса, у медзакладі розмежують зелену та червону (для пацієнтів із Covid-19) зони з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм, аби пацієнти і медперсонал не контактували між собою. Для госпіталізації вищевказаної категорії пацієнтів розгорнуть додаткове (зелене) приймальне відділення, палати інтенсивної терапії в операційному відділенні та профільних хірургічних відділеннях.

Читайте також: Що, у кого і за скільки купують лікарні Львова для боротьби з короанвірусом

Нагадаємо, що Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи входить до першої хвилі лікарень, куди госпіталізовують хворих із підозрою та підтвердженим Covid-19. Нині тут лікують 189 хворих на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!