У Винниківському лісі вирубали деревини на понад 2,6 млн грн

7833 0
Під будівництво спортивного комплексу у Винниківському лісі дозволили вирубати 4,2 га лісу.
Фото: Роман Лозан

Фото: Роман Лозан

У Винниківському лісі через будівництво спортивної бази біля озера вирубали лісу на понад 2,6 млн грн. Про це повідомили у ДП «Львівський лісгосп».

Читайте також: Без паспорта ні ногою. Чому ми втрачаємо Винниківське озеро

Зазначається, що 19 квітня торік розпорядженням голови Львівської ОДА затвердили детальний план території за межами населених пунктів, за яким на земельних ділянках поблизу Винниківського озера вже облаштувують футбольні поля та лижний витяг. Будівництво веде ТзОВ «Академія футболу».

У лютому створили комісію щодо вирубування дерев під будівництво. До складу комісії  увійшли представники Львівської та Винниківської міських рад, ДП «Львівський лісгосп», управління Держгеокадастру, Держекоінспекції. 21 лютого комісія виїжджала на місце та склала акт, яким дозволила вирубати під будівництво 4,2 га лісу. Вартість вирубаних дереа оцінили у понад 2,6 млн грн.

У ДП «Львівський лісгосп» кажуть, що попередили Львівську та Винниківську міські ради, а також департаменту охорони навколишнього середовища Львівської ОДА про початок вирубки дерев. Продавати вирубану деревину планують на відкритих біржових торгах, а її кінцеву вартість сформують за результатами аукціону.

Читайте також: Неподалік Винниківського озера хочуть збудувати 12 дач

Нагадаємо, Винниківське озеро перебуває в оренді ТзОВ «Краківський ринок». У листопаді 2017 року це підприємство передало в суборенду 17,3 га території біля Винниківського озера фірмі, власником якої є Григорій Козловський: для обслуговування озера, створення відпочинкового комплексу «Академія Футболу» та розроблення детального плану території. Самі роботи біля озера розпочались у квітні 2018 року, тоді озеро спустили.

Фото Романа Лозана


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!