У Львові менше сотні одиниць громадського транспорту обладнані кондиціонерами

1450 0
Управління транспорту Львівської міської ради дало розпорядження усім перевізникам, щоби ті вмикали кондиціонери у транспорті, якщо температура зростає вище 22 градусів.
Фото: Фейсбук "Зручне місто"

Фото: Фейсбук "Зручне місто"

У Львові є понад шість сотень одиниць громадського транспорту, менше 70-ти обладнані кондиціонерами. Здебільшого кондиціонери працюють у тролейбусах «Електрон». Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: У десяти автобусах №53 у Львові запрацювали кондиціонери

«Є 50 тролейбусів, які місто закупило в 2020 році марки «Електрон», вони обладнані кондиціонерами салону і кабіни. Так само всі трамваї «Електрон» також обладнані, їх є 9. Приватні перевізники купили вживані автобуси торік. Зокрема 6 автобусів «Мерседес» і 4 автобуси «Соляріс». Вони працюють на 53-му маршруті», – розповів Орест Олеськів.

Він також зазначив, що комунальне АТП №1 не має жодного автобуса з кондиціонером. Він каже, що лише у 2019 році у Львові прийняли ухвалу про те, що у вимогах до закупівель громадського транспорту буде вказано, що транспорт має бути із кондиціонерами.

«На всіх закупівлях, які відбувались після 2019 року у тендерах були прописані кондиціонери. Зараз відбувся тендер на закупівлю 10 трамваїв, «Електрон» переміг. Є плани на 100 автобусів, і 100 тролейбусів з автономним ходом і вони також мають бути обладнані кондиціонерами», – додав Орест Олеськів.

Він додав, що управління транспорту Львівської міської ради дало розпорядження усім перевізникам, щоби ті вмикали кондиціонери у транспорті, якщо температура зростає вище 22 градусів.

Читайте також: Небезпечний острівець безпеки. Чи можна було уникнути трагедії на Луганській

Нагадаємо, у Львові в автобусах №53, який курсує за маршрутом проспект Червоної Калини – вулиця Богдана Хмельницького, запрацювали кондиціонери салону. Кондиціонерами обладнані вживані автобуси Mercedes-Benz Evobus 0530 Citaro, їх перевізник ТзОВ «Успіх БМ» придбав у Берліні. Автобуси з кондиціонерами курсують за маршрутом №53 з ринку «Галицьке перехрестя» до пр. Червоної Калини на Сихові. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!