У якому віці зараз найбільше хворіють на Covid-19 на Львівщині та які симптоми

5728 0
За останній тиждень випадки хвороби почастішали на 68%.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Упродовж останніх семи тижнів на Львівщині зросла кількість хворих на Covid-19. За останній тиждень випадки почастішали на 68%, а найбільше хворіють люди, старші за 45 років. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

«Якщо порівнювати останній тиждень з попереднім, то спостерігаємо найбільшу інтенсивність, адже кількість хворих зросла на 68%, а це дуже багато. Якщо говорити загалом про середній вік, то більше хворіють люди, старші за 45 років», – сказала вона. 

Читайте також: Як змінився Covid-19 і чи будуть нові обмеження на Львівщині

Крім того, за останній тиждень було 10 летальних випадків. Це все люди, старші 75 років, і вони мали три, а то й чотири супутні важкі хронічні захворювання. Більшість з тих людей і не були вакциновані взагалі або після їхньої вакцинації минув вже майже рік.

Водночас епідеміологиня зазначила, що частка хворих дітей становить менше 10%. Зрозуміло, що там, де утворилися колективи, то зросла кількість хворих. 

Які симптоми спостерігають 

Якщо говорити про сьогоднішній коронавірус, то у нас циркулює «Омікрон БА.2», тобто це не той «Омікрон», який зараз у Європі у 90% випадках (БА.5). 

Ті мутації, які є, не дуже значні:

  • не дуже висока температура;
  • біль у горлі;
  • ломота у м’язах, кістках;
  • головний біль;
  • значно менший відсоток людей мають ускладнення у вигляді запалення легень та пневмонії;
  • зросла частка людей, які скаржаться на кашель.

 

Епідеміологиня додає, що важливо вакцинуватися. Станом на сьогодні є наказ МОЗ, який говорить, що всі вакцини є взаємозамінними. Найбільше на Львівщині є вакцини Coronavac. На другому місці – Johnson. Вакцини Pfizer дуже мало і не всюди, але з наступного тижня має бути нове надходження. 

Нагадаємо, як змінився коронавірус та чи будуть через новий спалах додаткові обмеження на Львівщині, читайте в повному інтервʼю ;Tvoemisto.tv з головною епідеміологинею області Наталею Іванченко-Тімко.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!