У яких львівських озерах дозволено купатися. Перелік

5597 0
Напередодні спекотних вихідних пропонуємо перелік львівських водойм, де офіційно дозволено купатися.
фото: lviv.web2ua.com

фото: lviv.web2ua.com

Як підтвердили для Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради, станом на зараз лише три озера отримали офіційні дозволи на організацію купального сезону. Це два озера у Брюховичах (ТОВ «Колиба» і ФОП «Савчук») і Винниківське озеро.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Усі три озера мають технічні та дозвільні документи на проведення купального сезону у 2017 році. Очищені плеса і дна водойм, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору. Також обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей попереджають, де можна, а де не можна купатися. На водоймах обладнані рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Крім того, проводять планові забори води для аналізу.

Натомість у понад 120 водоймах на території міста та передмість купатися не можна. «На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей»,  цитує прес-служба слова начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктора Іваніцького.

Читайте такожНе лише Полтва. Львів міг би бути містом 400 озер

Львів'янам нагадують правила, які допоможуть зробити відпочинок на воді приємним та безпечним.

Коли купатися?

Найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22°С та води 18°С. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, а заходьте поступово. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем.

Плавати у воді потрібно не більше 20 хв. Якщо у воді ви відчуваєте, що втрачаєте сили, або тіло зводять судоми, чи ви побачили потопельника, а самі не вмієте плавати, – кличте на допомогу.

Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. Перший стрибок краще робити ногами вниз – «солдатиком». Не пірнайте в мілких, темних та невідомих місцях, особливо з розбігу вниз головою, бо можна вдаритися об дно, знепритомніти та втопитися.

Категорично заборонено:

- заходити у воду в нетверезому стані;

- запливати за територію пляжу, яка огороджена буйками;

- підпливати до суден і моторних човнів, що рухаються;

- стрибати у воду з плавзасобів, споруд та предметів, які для цього не призначені;

- використовувати для плавання автомобільні камери, дошки, несправні човни;

- допускати у воді ігри з захопленням рук та ніг учасників;

- подавати фальшиві сигнали біди;

- засмічувати воду та береги водойми;

-  заходити у воду глибше, аніж до пояса (тим, хто не вміє плавати).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!