У яких парках Львова найчастіше трапляються кліщі. Перелік

3124 0
Львівські комунальні підприємства вживають активних заходів для мінімізації ймовірності укусів кліщів у парках міста, зокрема – викошують травостій, вивозять повалені та видаляють дерева з пошкодженнями та вадами стовбурів, проводять дератизацію та займаються інформуванням мешканців про необхідність дотримання індивідуальних заходів захисту.
фото: ditky.com.ua, kyiv.ridna.ua, citycoupon

фото: ditky.com.ua, kyiv.ridna.ua, citycoupon

Для підсилення ефекту у боротьбі з кліщами, ЛКП «Зелений Львів» має намір провести акарацидну обробку препаратом ципертрин у парках, у яких зафіксовано найбільше випадків укусів, зокрема на ділянках, прилеглих до паркових доріжок. ЛКП «Зелений Львів» має намір укласти угоду з державною установою «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» щодо акарацидної обробки таких парків:
 
- парк ім. Папи Римського Івана-Павла ІІ,
- Погулянка,
- «Залізна Вода»,
- «Майорівка»
- «Високий Замок».
 
 
Територія, що підлягає обробленню, охоплює 3676 кв м., і вартість таких робіт становитиме близько 5 тис. грн.
Нагадаємо, з 18 березня до 20 травня в лікувально-профілактичні заклади Львова за медичною допомогою звернулось 150 мешканців Львова, 89 з яких отримали укуси на території міста. Порівняно з минулим роком, це на 40 випадків більше, ніж за аналогічний період. Водночас захворювань на кліщовий енцефаліт на території міста протягом останніх років не зафіксовано взагалі, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
 
 
ТЕГИ: кліщі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!