У яких річках Львівщини найнижча якість води. Дослідження

11220 0
Аналізи якості включають визначення фізико-хімічних та хімічних показників якості води.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У січні цього року аналіз якості води річок на Львівщині показав, що найнижчі показники якості виявили у річках: Полтва, Західний Буг, Марунька і Свиня.

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів ЛОВА

«Аналізи якості води включають визначення фізико-хімічних та хімічних показників якості води: вмісту органічних і біогенних речовин, пестицидів, важких металів, поліароматичних і галогенованих вуглеводнів, алкілфенолів, трихлорбензолів, медикаментів», – йдеться у повідомленні.

Перелік:

  •  у р. Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, важких металів, пестицидів тощо;
  • у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин;
  • у р. Марунька нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;
  • у р. Свиня нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин.

 

Порівняно з попереднім звітним періодом (грудень 2022 р.) покращилася якість води у Полтві (с. Кам’янопіль), у верхів’ї Західного Бугу, у Свині (с. В’язова) та Вишні (м. Мостиська, с. Черневе). В інших річках якість води суттєво не змінилася.

Читайте також: Полтва, можливо, найбрудніша в Україні. Що у нас з річками та чому це важливо для вступу в ЄС

Нагадаємо, що Україна здобула статус кандидата на вступ до Європейського Союзу, тож тепер з’явилося багато вимог щодо реформування українського законодавства в сфері екології. Tvoemisto.tv дізналося про те, який стан водойм на Львівщині, чи відповідають вони європейським нормам, наскільки вони безпечні для відпочинку та купання і чи змінилася якість води у них останнім часом. Детальніше читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!