У яких школах Львова відкриють класи для особливих дітей

3494 0
Уже у вересні цього року у Львові стартує пілотний проект – «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами». У школі «Надія» відкриють перший спецклас для особливих діток. Tvoemisto.tv дізналося, як буде розвиватися проект та в якій школі Львова невдовзі відкриють ще один спеціальний клас.
фото: firtka.if.ua, ssd-koda.gov.ua, art-kamerton.org, www.032.ua

фото: firtka.if.ua, ssd-koda.gov.ua, art-kamerton.org, www.032.ua

Організаційні роботи щодо відкриття цього класу почали ще наприкінці минулого року. Першою школою, у якій відкриють спецклас, є Львівська середня школа «Надія» (вул. Наукова, 60). Тут навчатимуть 8 дітей із розладами спектру аутизму, синдромом Дауна та з інтелектуальними особливостями розвитку. Окрім того, у цей клас переходять троє діток із програм денного перебування садка-школи центру «Джерело».

Наталя Сіреджук, прес-секретар центру, розповіла Tvoemisto.tv про найближчі плани команди «Джерела»: «Наступного року плануємо відкрити спеціальний клас у середній школі № 82 (вул. Шафарика, 13). Далі займатимемося пошуком партнерів. При цьому разом міркуватимемо, у якому районі найвдаліше і найнеобхідніше це робити: де є найбільша кількість дітей із особливими потребами, де можна обладнати чи переобладнати приміщення із мінімальними витратами. Будемо розвиватись і враховувати усі фактори».

Читайте також: У Львові створили безкоштовну мобільну гру про особливих дітей

Команда реабілітаційного центру «Джерело» працює сьогодні над створенням у школах Львова максимально нових навчальних програм для дітей із особливими потребами, надає методичні матеріали, розроблятиме в партнерстві з педагогами шкіл індивідуальні програми.

Розмовляла Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!