В яких випадках чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. В Україні з’явився довідник

7312 0
У довіднику розглянуто усі випадки, коли чоловікам дозволено такий виїзд та які потрібні документи.
Фото/Depositphotos

Фото/Depositphotos

В Україні створили вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. Про це повідомила Олена Зеленська у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Як водії призовного віку, що перевозять гуманітарку, можуть перентути кордон. Пояснення

«Чи можу я перетнути кордон, якщо самостійно виховую дитину? Які документи потрібні, якщо я маю повезти дружину із інвалідністю на лікування? Чоловіки, що змушені рятувати близьких евакуацією за кордон, постійно стикаються з купою питань та непорозумінь. І краще їх з’ясувати до розмови із прикордонниками», – йдеться у повідомленні.

Відповіді на усі питання можна знайти у Довіднику для перетинання державного кордону чоловіками призовного віку, які супроводжують дітей та інших осіб. Зокрема, у ньому розглянуто випадки, коли такий проїзд дозволено, крім того, є детальний перелік усіх необхідних документів та зразки, як вони виглядають.

Довідник підготували в Міноборони спільно з Мінсоцполітики та Державною прикорднонною службою України, тож інформація в ньому актуальна й достовірна.

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України нагадує про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. Окрім цього, прикордонники часто повідомляють про шахраїв, які намагаються організовувати цілі групи чоловіків призовного віку, яким обіцяють у допомозі перетнути кордон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!