У яких випадках можуть направляти мобільну бригаду для тесту на Covid-19 додому. Пояснення МОЗ

1208 0
Бригада виїжджає лише до тих людей, які мали контакти з хворими на Covid-19.
Фото: freepik

Фото: freepik

Два тижні тому міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував можливість виклику мобільної бригади для тестування на Covid-19 через контакт-центр МОЗ. Про те, в яких випадках можуть направляти бригаду додому, розповіли Громадському.

«Проблема в тому, що в медіа про можливість викликати мобільну бригаду повідомили, але як і для кого вона працює – чітко не сказали»,  каже операторка контакт-центру Поліна.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

За її словами, такий виклик оформлюють у разі, якщо заявник не може зв'язатися зі своїм сімейним лікарем, який мав би вирішувати, чи потрібно відправляти бригаду.

Також операторка розповідає, що бригада виїжджає лише до тих людей, які мали контакти з хворими на Covid-19. Це мають бути люди, які не можуть дійти до лабораторії, або люди з групи ризику.

Нагадаємо, що МОЗ запустило всеукраїнський контакт-центр для протидії коронавірусу 2 листопада. Він працює цілодобово. Звернутися до контакт-центру можна з будь-якої точки України з питаннями, що стосуються коронавірусної інфекції та організаційних моментів, пов'язаних із лікуванням. Номер телефону: 0-800-60-20-19.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!