У Єгипті під час снорклінгу на українську сім'ю напала акула. Дитина у реанімації

9150 0
Лікування взяв на себе уряд Єгипту.
Фото: Асоціація туристів

Фото: Асоціація туристів

У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждали матір та син. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, на нього чекає ще одна. Його поранену руку лікарям не вдалося врятувати. Про це повідомдяє Державне агентство розвитку туризму України.

«На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Посольство України на зв'язку з рідними постраждалих», – йдеться у повідомленні.

В агентстві наголошують, що для таких турів потрібний окремий страховий поліс. Лікування українців взяв на себе уряд Єгипту, їм надають всю необхідну медичну допомогу. 

При цьому туроператор Joinup.ua пояснив, що випадок стався в Шарм-ель-Шейху під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Акула покусала матір, її 12-річного сина та інструктора, який проводив екскурсію.

Тут наголосили, що туристи звернулися до гіда у готелі, щоб придбати екскурсію. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього вони вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали.

Туристів закликають бути максимально обережними в країні перебування, заздалегідь ознайомитися з правилами безпеки, брати екстремальні тури у своїх ліцензованих туроператорів або їхніх офіційних локальних партнерів.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!