У ЄС перевірять препарат, що використовують для лікування Covid-19, на можливу побічну дію

2063 0
Є інформація, що деякі пацієнти, які приймали ремдесивір, згодом страждали на порушення у роботі нирок.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Європейське агентство з лікарських засобів перевіряє інформацію про те, що дехто з пацієнтів з Covid-19, які приймали препарат ремдесивір, згодом мали проблеми з нирками. Про це повідомляє DW.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) перевіряє повідомлення, що препарат ремдесивір, який використовують для лікування коронавірусу може викликати захворювання нирок. Є інформація, що деякі пацієнти, які приймали препарат, згодом страждали на порушення у роботі нирок. Зараз експерти EMA перевіряють, чи були ці захворювання наслідком зараження коронавірусом чи вживання ремдисивіру. 

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

На початку липня Європейська Комісія за рекомендацією EMA дозволила застосовувати ремдесивір для лікування пацієнтів з коронавірусом. Утім, дозвіл видали за умови, що роботи з вивчення ймовірних побічних ефектів препарату триватимуть. EMA рекомендує допустити ремдесивір виключно для лікування дорослих пацієнтів з COVID-19 у віці від дванадцяти років і старше.

Нинішні оцінки щодо дієвості цього препарату засновані головним чином на дослідженні, проведеному Інститутом алергії та інфекційних захворювань США (NIAID). У ньому зазначають, що ремдесивір може значно прискорити лікування хворих на коронавірус, утім, ймовірно, не зможе знизити смертність.

Додамо, що ремдесивір був розроблений американською компанією Gilead для лікування лихоманки Ебола. Американського президента Дональда Трампа, в якого виявили коронавірус, лікують із застосуванням ремдесивіру.

Нагадаємо, що Кабмін України виділив гроші на централізовану закупівлю препарату «Ремдесивір», яким лікують важких хворих на Covid-19.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!