У ЄС планують запровадити сертифікати вакцинації від коронавірусу

1072 0
Ці сертифікати не даватимуть ніяких привілеїв, не звільнятимуть від самоізоляції.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Європейському Союзі планують створити сертифікати вакцинації проти коронавірусу, про це заявила єврокомісар питань охорони здоров'я та безпеки продуктів харчування Стелла Киріакідес, інформує «Громадське».

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

За її словами, цей документ міститиме всі дані про вакцинацію особи від коронавірусу і дозволить проводити спостереження за ним незалежно від того, де він перебуватиме.

«Також він дасть нам уявлення про розвиток вірусу та про можливі побічні ефекти», — додала Киріакідес. Водночас якихось привілеїв, наприклад, щодо свободи подорожей, такий сертифікат власнику не надаватиме.

Єврокомісар додала, що такий документ треба було б створити у всьому світі, і щодо цього йдуть переговори у Всесвітній організації охорони здоров’я. 

Низка країн уже розглядає можливість паспортів вакцинації. В Україні ж щодо цього нічого не зрозуміло. У січні міністр охорони здоров'я Максим Степанов казав, що українці отримуватимуть паспорти вакцинації, як і в ЄС. А на початку лютого головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що таких документів українцям не видаватимуть, а будуть лише міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Читайте також: На щеплення від Сovid-19 можна буде записатися. МОЗ пояснює, як це зробити

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!