У ЄС схвалили вакцину від коронавірусу компанії AstraZeneca

1672 0
Вакцина від AstraZeneca стала третім препаратом, допущеним до використання в ЄС для вакцинації від коронавірусу.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Європейське агентство лікарських засобів схвалило вакцину від коронавірусу британсько-шведської компанії AstraZeneca. Остаточне рішення про використання цієї вакцини в державах-членах ЄС має ухвалити Єврокомісія, повідомляє DW.

Читайте також: 2023 рік чи пізніше. Версії світових аналітиків та уряду про терміни вакцинації в Україні

Вакцина від AstraZeneca стала третім препаратом, допущеним до використання в ЄС для вакцинації від коронавірусу. До цього в ЄС дозволили використання вакцин німецької фірми BioNTech та її американської партнерки Pfizer, а також препарату концерну Moderna зі США.

За даними експертів, вакцина AstraZeneca є більш дешевою, ніж від інших двох виробників, та має простіші умови зберігання. Водночас щодо цієї вакцини недостатньо даних щодо її ефективності для людей, старших 65 років. Постійна комісія з вакцинації при німецькому Інституті Роберта Коха уже заявила, що вакцину AstraZeneca варто використовувати тільки серед людей у віці від 18 до 64 років.

Читайте також: В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

Нагадаємо, в Україні, в Кабміні очікують перших доз вакцини від Sars-CoV-2 вже у лютому, проте західні експерти не пророкують Україні успішної вакцинації в найближчі кілька років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!