У ЄС затвердили виконання Україною усіх вимог для отримання безвізу

2836 0
У спільній доповіді Європейської служби із зовнішньої політики і політики безпеки та Європейської Комісії вкотре підкреслили, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму з ЄС.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Про це йдеться на сайті Європейської служби із зовнішньої політики і безпеки.

Так, у доповіді, яку опубліковано напередодні третьої Ради Асоціації Україна-ЄС, яка має відбутися 19 грудня 2016 року, аналізується стан виконання Україною Порядку денного асоціації з 1 січня 2015 року. Також у документі розглядаються важливі події і реформи, які проводяться відповідно до стратегічних пріоритетів, погоджених між ЄС і Україною в рамках порядку денного Асоціації.

«Україна реалізувала ряд реформ по боротьбі з корупцією та впорядкуванню банківської системи, і почала реалізацію амбітних реформ в енергетичному секторі, а також зміцнення демократії та верховенства закону», – йдеться в повідомленні.

Автори документа відзначають значні кроки влади в поліпшені діалогу з громадянським суспільством.

Саме успішне виконання Україною всіх умов для отримання безвізу «призвело до пропозиції Європейської Комісії Раді та Європейському Парламенту в квітні 2016 року скасувати візові зобов’язання для громадян України».

Нагадаємо, затвердження рішення щодо надання Україні безвізового режиму перенесли майже на місяць: з 18-го січня на 1 лютого 2017 року. За таких умов безвіз Україна отримає не раніше березня наступного року. 

Джерело: pravda.com.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!