У Європі вже замовили 400 млн доз імовірної вакцини від коронавірусу

1840 0
Компанія АstraZeneca спільно з Оксфордським університетом розробила вакцину й продовжує працювати над нею.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди підписали контракт з компанією АstraZeneca на поставку 400 мільйон доз вакцини від коронавірусної хвороби, яку розробили із Оксфордським університетом. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца та пресслужба фармкомпанії.

«Разом з міністрами охорони здоров’я Німеччини, Франції та Нідерландів після запуску вакцинного альянсу ми підписали контракт щодо поставки до 400 мільйонів доз вакцини, призначеної для всього населення Європи», – йдеться в дописі глави МОЗ Італії.

Читайте також: У Львові лікарі витягнули з критичного стану 51-річну жінку, яка 33 дні перебувала на апараті ШВЛ

Компанія АstraZeneca спільно з Оксфордським університетом розробила вакцину й продовжує працювати над нею. Поки що кілька етапів експериментів вже мають успіх, тому очікують, що випробовування закінчиться восени.

«Вакцина – єдине остаточне рішення проти Covid-19. Це загальне суспільне благо, право кожного, а не привілей кількох», – зазначив Роберто Сперанца.

Ефективність вакцини має підтвердити останній етап випробувань, тобто клінічні дослідження за участі добровольців.

Нагадаємо, що на початку квітня цього року в Австралії розпочали тестувати дві потенційні вакцини від коронавірусу, розроблених в Оксфордському університеті та компанії Inovio Pharmaceutical. На тому етапі обидві вакцини випробовуватимуть на тваринах, після чого стане зрозуміло, чи можна розпочинати тестування на людях. Дозвіл на тестування вже дала Всесвітня організація охорони здоров'я. Наразі у світі одночасно розробляють близько 20 вакцин від коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!