У Євросоюзі скасовують перехід на літній і зимовий час

2876 0
Відповідне рішення ухвалив Європарламент.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Сьогодні, 26 березня, Європарламент більшістю голосів підтримав скасування в Євросоюзі переходу на літній та зимовий час з 2021 року. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Рішення підтримали 410 депутатів, проти проголосували 192, утримався від голосування 51 депутат. Тепер у червні має відбутись зустріч міністрів транспорту країн-членів ЄС, які мають узгодити низку питань, пов’язаних із цим рішенням.

Депутати Європарламенту пропонують створити єдиний координуючий орган, до якого мають увійти представники Єврокомісії та держав-членів ЄС. Це допоможе уникнути ухвалення низки різних правил. Для тих країн, що вирішать залишитися на зимовому часі, останнє переведення стрілок годинників відбудеться в жовтні 2021 року.

Читайте також: Перехід на літній час: три поради, як швидко адаптуватися

Зазначимо, рішення Європарламенту розроблене на основі опитування мешканців ЄС, 80% яких торік влітку зазначили, що виступають за скасування переходу на ліній і зимовий час.

У 2002 році в ЄС ввели певні норми, щоб уникнути проблем через різницю в часі при роботі транспорту, у повітряному чи залізничному сполученні.

Нагадаємо, цього тижня – у неділю – Україна переходить на літній час.

Зазначимо, раніше у Мінекономрозвитку України заявили, що у разі відмови ЄС від переходу на літній та зимовий час звертатимуться до уряду з такою ж ініціативою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!