У Західноукраїнському дитячому медцентрі відкриють відділення трансплантації кісткового мозку

1697 0
Підрозділ запрацює орієнтовно за два роки.
Фото: Вікторія Андрєєва

Фото: Вікторія Андрєєва

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр розпочав масштабний проєкт зі створення підрозділу трансплантації кісткового мозку. Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Проєкт фінансує Fondazione Rosa Pristina з Італії. Партнерами є Soleterre Onlus та Благодійний фонд Запорука.

Онкологи, гематологи, педіатри, реаніматологи та психологи львівського медцентру вивчали досвід трансплантації кісткового мозку у Національній лікарні ОХМАТДИТ.

Читайте також: Лікарі львівського Охматдиту приміряли на себе костюми супергероїв

Як розповів раніше Тvoemisto.tv дитячий лікар-онколог Роман Кізима, що у лікарні відкриють підрозділ із трансплантації кісткового мозку за допомогою італійських донорів, українських благодійників та київського «Охматдиту».

«Недавно у київському «Охматдиті» зробили першу пересадку, що раніше була неможливою в Україні, і продовжуватимуть цю роботу. Ми будемо їхнім «молодшим братом», тому що одна лікарня на цілу країну не зможе прийняти усіх пацієнтів, які потребують трансплантації, якщо там не працює кілька сотень лікарів. Такі підрозділи мають бути в усіх великих містах», – зазначив Роман Кізима.

Медики очікують, що у Львові на базі їхньої лікарні цей підрозділ запрацює протягом двох років.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!