У закинутому костелі у Демні пройшла вистава Першого театру «Pentecost». Відео

2534 0
Медіа-хаб «Твоє місто» на своїх ресурсах на Фейсбуці та Ютуб-каналі транслював цю подію.

У костелі Матері Божої, що у селі Демня Миколаївського району, учора відбулась вистава Першого театру «Pentecost». Показ пройшов у рамках проєкту «Під Зорею Пінзеля».

Медіа-хаб «Твоє місто» на своїх ресурсах на Фейсбуку та Ютюб-каналі транслював цю подію.

Раніше повідомлялося, що подія мала пройти 23 серпня, у День прапора, однак її перенесли через технічні причини.

Читайте також: У Львові реставрують 300-літні скульптури з Домініканського собору

«В с. Демня розташований закинутий костел Матері Божої 1913 року. Простір покинутого храму тільки підсилить і закцентує теми, які порушує режисер Лариса Діденко у своїй виставі «Pentecost»: дискусії про цінності, гуманізм, про культуру, яка стала заручником політики.

Окрім того, сама дія вистави розгортається у покинутій балканській церкві», – анонсувала раніше одію засновниця проєкту «Під Зорею Пінзеля» Івона Лобан.

Проєкт «Під Зорею Пінзеля» створила ГО «Арт-студія Івони Лобан» у 2017 році.

Він присвячений популяризації творчості скульптора І.Г. Пінзеля і приверненню уваги до збереження Костелу Всіх Святих у с. Годовиця (1758 р.), який є пам’яткою національного значення.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!