У Залізничному районі рейдові групи перевіряють показники лічильників

2601 0
Через втрату 70 млн гривень, «Залізничнетеплоенерго» створило групи перевірки показників лічильників води.
Фото: tv-news.dp.ua

Фото: tv-news.dp.ua

ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проаналізувало споживання гарячої води мешканцями Залізничного району. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Для аналізу порівняли покази загальнобудинкових лічильників і суму показів поквартирних лічильників. Різниця коливається в межах 55%. Це становить 70 млн грн збитків для підприємства через втрати на гарячій воді.

Також Залізничнетеплоенерго порівняло показники у будинках з ІТП в міжопалювальний період, і різниця показів приладів обліку ІТП і поквартирних лічильників показала такі ж втрати.

«Це однозначно свідчить про те, що є втрати в загально-будинковій мережі. Це може бути через несанкціонований відбір, недосконалість наших лічильників, які дають можливість втручатися в їх роботу», – розповіла Ярослава Єлфімова, заступниця директора з економічних питань ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Читайте також: Де у Львові сьогодні не буде світла. Перелік адрес

За її словами, з усіх споживачів ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 46% щомісяця стабільно не споживає гарячої води. Жодних показників вони не подають. З 54% близько 40% показує споживання гарячої води менш ніж 1 м³.

«Тому ми створили рейдові групи, які ходять по квартирах і знімають покази. Якщо бачимо, що людина подавала значно нижчі показники, ніж зафіксував її прилад обліку, то виставляємо їй до оплати цю різницю. Якщо протягом 3-х днів вона не оплачує, то звертаємось у правоохоронні органи, у зв’язку з тим, що відбувся факт крадіжки», – додала Ярослава Єлфімова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!