У застосунку «Київ Цифровий» відтепер можна голосувати за електронні петиції

1058 0
У разі отримання 6000 підписів ініціативи розгляне місцева влада.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У міському застосунку «Київ Цифровий» тепер можна голосувати за електронні петиції. Про це повідомляє керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич, передає КМДА. 

За його словами, це вже третій інструмент е-демократії у застосунку після голосування за проєкти Громадського бюджету і дерусифікацію. У застосунку «Київ Цифровий» користувачі зможуть переглянути опубліковані на сайті петиції та детальну інформацію про них, підтримати петицію, відслідковувати прогрес підписаних ними петицій.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому українців не попередили про вторгнення росії

Додамо, що електронна петиція – це сервіс для громадян, який дає змогу донести свої ініціативи до Київської міської ради. У разі отримання 6000 підписів ініціативи розглянуть. Петиції можуть стосуватися будь-якого питання, яке належить до компетенції Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації та їхніх структурних підрозділів.

Нагадаємо, петиція до президента України Володимира Зеленського про заборону в’їзду громадянам росії на територію України на наступні 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!