У Зеленського очікують ухвалення нової податкової моделі найближчими місяцями

1466 0
Швидшому впровадженню податкової моделі наразі заважає невизначеність із надходженнями до бюджету в найближчий рік.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма очікує на ухвалення нової податкової моделі протягом найближчих місяців–півроку. Наразі обговорюється модель, яка називається «10–10–10». Про це він повідомив у інтервʼю Forbes.

«Остаточного рішення ще немає. Але так, ми справді обговорюємо модель, яка називається «10–10–10»: 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО та 10% – ПДВ, а також скасування ЄСВ та воєнний збір 3%. Однак при цьому – майже повне скасування всіх пільг, посилення відповідальності за порушення податкового законодавства й такі речі, як, наприклад, доступ податкової до інформації про банківські рахунки для запобігання ухиленню від сплати податків», – пояснив Шурма.

Читайте також: В Україні запускають податкову реформу

За його словами, ініціатива не є унікальною, зокрема, у США відповідальність за порушення податкового законодавства є чи не найбільшою серед усіх можливих правопорушень. 

«Водночас ми хочемо створити модель, яка дасть змогу Україні бути конкурентною з податкової точки зору, зокрема й для глобального бізнесу. На жаль, ми поки не дійшли консенсусу в цьому питанні, але, сподіваюся, протягом найближчих місяців – півроку зможемо ухвалити нову податкову модель», – додав він. 

Швидшому впровадженню податкової моделі наразі заважає невизначеність із надходженнями до бюджету в найближчий рік, вважає Шурма. Він підкреслив, що наразі бюджет незбалансований, за рахунок власних доходів Україна закриває 30% своїх потреб.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!