У жовто-синій колір розмалювали огорожу Генконсульства Росії у Львові

1684 0
Громадські активісти намалювали на огорожі Генконсульства Росії у Львові український прапор та зірвали табличку із назвою структури. Таким чином вони позначили, що це «наша територія».
Фото з Facebook-групи Варта1

Фото з Facebook-групи Варта1

Вчора ввечечрі, 28 серпня, перед Генконсульством зібралося кілька груп активістів. Одні мали на руках жовті пов’язки та закриті блаклавами обличчя. Вони принесли з собою шини та мали намір підпалити будівлю, розповів ZAXID.NET активіст «Варти-1» Ігор Зінкевич.

Інші активісти разом з працівниками міліції охороняли громадський порядок.  

«Ми зв’язалися із Львівським міським управлінням міліції, пояснили, що ситуація напружена. Звісно, всі були б «за», але на даний момент ми цього робити не можемо, бо це може призвести до непередбачуваних наслідків. Ми запропонували помалювати огорожу синьо-жовтими кольорами і тим самим показати, що це наша територія», – зазначив активіст «Варти-1».

У прес-службі міліції Львівщини повідомили, що територію охороняли майже 30 працівників міліції. На місце події приїхало керівництво міліції Львівщини. Зрештою, вдалося домовитися і мирно врегулювати ситуацію. Порушення громадського порядку не було.

Наразі слідчий разом із прокурором Львівщини вирішуватимуть питання про порушення кримінального провадження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!