Через обвал будинку в Дрогобичі загинуло двоє людей, ще п'ятьох шукають. Оновлено

5371 2
Причиною обвалу в ДСНС спочатку називали вибух газу.
фото: дснс

фото: дснс

У ніч з 27 на 28 серпня перед третьою ночі у чотирьохповерховому житловому будинку в Дрогобичі, що на Львівщині, обвалився під'їзд з першого по четвертий поверх. Про це повідомляє ДСНС.

Спочатку рятувальники інформували, що причиною обвалу був вибух газу. Натомість, як повідомили на сторінці «Львівгаз» на Фейсбуку, їхні спеціалісти провели обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку. Витоків природного газу не виявили. Пізніше ДСНС повідомила, що причини обвалу ще встановлюються. Будинок повністю відключили від газо-, електро- та водопостачання.

Читайте також: На перехресті Стрийська - Наукова горів ряд магазинів

Станом на 8:30 рятувальники виявили тіла двох загиблих. Ще сімох людей вдалося витягти з-під завалів, вони госпіталізовані. На місці вибуху рятувальники продовжують розбирати завали, а поліцейські встановлюють причину обвалу. Як пише на своїй сторінці у Фейсбуку голова ЛОДА Маркіян Мальський, мешканців сусідніх квартир відселили. Загалом у ліквідації катастрофи задіяно більше 500 осіб.

Станом на 11:00 двоє людей загинуло, семеро госпіталізували, п'ятеро з них – діти. Госпіталізовані перебувають у стані середньої важкості, а одна дитина – у тяжкому стані. Окрім цього, за оперативними даними ДСНС, під завалами можуть перебувати ще п'ять осіб, ураховуючи кількість прописаних і можливу кількість людей, які проживали в цих квартирах.

 


Читайте також:
28 Серпня, 2019 17:04
666 ... мене радще не здивували оті "експертні оцінки" з приводу причин обвалу частини будинку двох конкретних ікспердів -- вови зєлєнского і "пана" ганущина ... а от прокуратура здивувала ... справа відкрита-порушена за такою статтею і за такими конкретними ознаками ,що "недоторкані" задниці вже вс.ралися ... від щастя ...
28 Серпня, 2019 12:59
666 ... якщо вибуху газу там не було ...то ... те що "над" обвалюється , коли руйнується те , що "під" ним ... обвалились всі чотири поверхи ... виходить -- через руйнацію першого поверху (того що знаходилось на першому)...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!