У звільненому Лимані знайшли масове поховання цивільних

1827 0
Деякі могили позначені табличками з іменами, але є й лише пронумеровані.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

У нещодавно звільненому Лимані на Донеччині знайшли понад 50 свіжих поховань із цивільними. Зі слів очевидців, не всі, хто похований там, ідентифіковані. Деякі могили позначені табличками з іменами, але є й лише пронумеровані. Про це повідомляє «Громадське».

Російські окупанти виривали траншеї та змушували людей, яких підозрювали у співпраці з українськими військовими, збирати тіла загиблих для перепоховання.

Тіла людей могли довго лежати на вулицях. Також загиблих унаслідок обстрілів інколи хоронили їхні сусіди.

Крім того, окупанти не забирали тіла своїх військових. Зазначається, що в одній із хат жили росіяни й організували там медпункт. Коли вони відступали, то забрали поранених, а мертвих залишили.

Нагадаємо, 16 вересня у звільненому від російських окупантів місті Ізюм на Харківщині знайшли поховання майже пів тисячі тіл, в тому числі близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. 23 вересня у звільненому місті Ізюм Харківської області закінчили ексгумацію убитих окупантами з масового поховання – загалом підняли 436 тіл, серед яких є діти.

Згодом у деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли ще два масові поховання з великою кількістю тіл. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!