Убивцю львів’янина Тараса Познякова засудили до довічного ув’язнення

19787 0
Такий вирок сьогодні оголосив Києво-Святошинський суд Київської області.
На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

Суд оголосив вирок убивці львів’янина Тараса Познякова, який зник дорогою до Києва 4 квітня 2016 року. Обвинувачений Дмитро Голуб засуджений до довічного ув’язнення.

Окрім умисного вбивства, суд визнав Дмитра Голуба винним у незаконному зберіганні вогнепальної зброї, розбійному нападі та незаконному заволодінні транспортним засобом. Він може оскаржити вирок впродовж 30 днів.

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 км від Києва. Пізніше оприлюднили імовірний маршрут чоловіка, після чого його офіційно оголосили у розшук. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району.

У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивсті Тараса – екс-бійця «Правого сектора» Дмитра Голуба. Справу розслідують як умисне вбивство, оскільки самого Тараса Познякова так і не знайшли. Раніше під час судового засідання батько Тараса Познякова Олександр говорив, що Дмитро Голуб зізнався йому у вбивстві і за 50 тисяч доларів і зняття обвинувачень обіцяв показати місце, де закопане тіло. Натомість адвокат Дмитра Голуба говорив, що його клієнт не винен, а вбивство – інсценізоване.

Додамо, що у справі про вбивство львів’янина був другий підозрюваний – громадянин РФ Луан Кінгісепп. Але він загинув 23 березня 2019 року в Києві під час вибуху у квартирі на проспекті Науки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!