Сьогодні – перший півфінал Нацвідбору Євробачення. За кого голосувати

4131 0
За право представляти Україну на міжнародному конкурсі змагатимуться 16 учасників.
ілюстративне фото: Суспільне

ілюстративне фото: Суспільне

8 лютого у Києві відбудеться перший півфінал Нацвідбору Євробачення. Майже всі конкурсанти представили пісні, з якими збираються підкорювати міжнародний музичний конкурс, який цьогоріч проведуть у Роттердамі. Транслюватиме перший півфінал традиційно канал UA: Перший та СТБ.

Читайте також: Хто переміг у Євробаченні. Відео

Учасники першого півфіналу:

[О]

Український гурт, що виконує поп-музику у стилі Futurepop. Фронтвумен гурту Оля Чернишова раніше була бек-вокалісткою Олега Скрипки, Джамали, Pianoboy, Kadnay, Brunette Shoot Blondes, Асії Ахат, Illaria. Гурт [О] – володарі премії «Хіт року» за версією KissFM, отримали приз у номінації «Свіжа кров» Jagermeister Music Awards та двічі фіналісти APPS Music & SZIGET. 

Jerry Heil

Молода співачка, авторка і композиторка, яка дуже стрімко увірвалася у вітчизняний шоу-бізнес. Дівчина стала «Проривом року» за версією премії Jager Music Awards, «Відкриттям року» за версією журналу Viva, номінанткою на престижну музичну премію YUNA 2020 у категоріях «Найкраща виконавиця», «Найкраща пісня», «Відкриття року». Хіт «Охрана, отмєна» набрав майже 15 мільйонів переглядів на YouTube. 

Katya Chilly

Українська співачка та композиторка. ЇЇ творчість налічує 5 альбомів, трансляції на MTV, BBC, понад 40 сольних концертів у Великобританії та понад тисячу в Україні. 

KRUTЬ

Бандуристка, співачка та учасниця музичних телешоу. Марина Круть брала участь у талант-шоу, виступала у дуеті з артистами, записала кілька каверів на світові хіти. Восени 2019 року вона випустила третій альбом. Відомо, що до пісні «99», яку Марина представлятиме на Нацвідборі Євробачення спеціально малюють мультфільм, який транслюватимуть на задніх екранах на сцені. 

GO-A

Київський гурт Go-A об’єднав у своїй творчості сучасні біти, етнічний вокал та потужний гітарний драйв. Музиканти виконують пісні у створеному власноруч стилі «укр-транс». Гурт неодноразово представляв українську музику в Ізраїлі, Польщі та Білорусі.

CLOUDLESS

Бойзбенд, який здобув широку популярність у 2017 році завдяки хіту «Між світами», що став саундтреком до серіалу «Школа». Треки групи часто звучать в українських серіалах і розважальних шоу. 

GIO

Молодий музикант жанру pop-music, автор і композитор. Брав участь у шоу «Х-фактор» і «Голос країни», виступав із оркестром Lords of The Sound.

Assol

Катерина Гуменюк займається музикою з дитинства. У 5 років вийшла на сцену під псевдонімом Assol. Перший відеокліп зняла на досить відому пісню «Алые паруса». У 2016 році брала участь у талант-шоу «Голос країни». Через три роки, здобувши освіту за кордоном, дівчина повернулася в Україну на музичну сцену і перезапустила творчість. Співачка випустила пісню «Тобі», яку присвятила чоловікові, і зняла романтичний кліп.

У другому півфіналі, який відбудеться 15 лютого, виступатимуть львівський гурт MOONZOO feat. F.M.F. Sure, FO SHO, переможниця Х-Фактора Еліна Іващенко, Олександр Порядинський, GARNA, Khayat, David Axelrod та TVORCHI.

Загалом за право представляти Україну на міжнародному конкурсі змагатимуться 16 учасників. До складу журі цьогоріч увійшли співак та композитор Андрій Данилко, співачка Тіна Кароль та експерт у музичній індустрії Віталій Дроздов. Ведучим уже традиційно стане Сергій Притула. Фіналіста Нацвідбору мають визначити 22 лютого.

Читайте також: Львів'ян запрошують на прем'єру гумористичного скетч-кому

Нагадаємо, що торік Україна не брала участі в Євробаченні. За результатами Нацвідбору на конкурс мала поїхати співачка Maruv із піснею «Siren Song». За умовами контракту з НТСУ, вона мала відмовитись від гастролей у Росії, де до цього часу активно виступає. Співачка заявила, що готова відмовитись від гастролей, утім договір із Нацрадою так і не підписали. Інші учасники Нацвідбору також відмовились їхати на Євробачення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!