Учень фізмат-ліцею Львова виборов «золото» на міжнародному конкурсі наукових винаходів

2411 0
Юрій – учень 11 класу, у складі команди Малої академії наук виборов медаль на міжнародному конкурсі для молодих винахідників INOVA.
фото: управління освіти лмр

фото: управління освіти лмр

Учень Львівського фізико-математичного ліцею Юрій Сагайдак здобув золоту медаль на міжнародному конкурсі наукових винаходів. Його проєкт має назву «Спосіб протезування зору». Юрій – учень 11 класу ЛФМЛ, у складі команди Малої академії наук виборов медаль на міжнародному конкурсі для молодих винахідників INOVA.

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, у складі 18 українських школярів команда Малої академії наук виборола 13 золотих медалей, 5 срібних, а також дві спецнагороди. Всесвітня асоціація інтелектуальної власності та винаходів визнала МАН України найкращою міжнародною делегацією.

Читайте також: Львів'янин переміг у Всеукраїнському змаганні шеф-кухарів

Львівщину, окрім Юрія Сагайдака, представляли Володимир Думайло, учень Дрогобицького ліцею Дрогобицької міської ради, Богдан Колток та Олена Дашинич – студенти Львівського національного університету імені Івана Франка та студент Національного університету «Львівська політехніка» Олександр Борило та Анастасія Венчовська.

Додамо, що INOVA проходила з 12 до 17 жовтня Це – друга найстаріша виставка винаходів у Європі, що вже впродовж 50 років збирає у Загребі, столиці Хорватії, винахідників з усього світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!