Учені почали тестувати дві вакцини від коронавірусу

3472 0
Перші результати випробувань на тваринах оприлюднять не раніше червня.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

В Австралії розпочали тестувати дві потенційні вакцини від коронавірусу, розроблених в Оксфордському університеті та компанії Inovio Pharmaceutical. Про це пише ВВС.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

На цьому етапі обидві вакцини випробовуватимуть на тваринах, після чого стане зрозуміло, чи можна розпочинати тестування на людях. Дозвіл на тестування вже дала Всесвітня організація охорони здоров'я. Наразі у світі одночасно розробляють близько 20 вакцин від коронавірусу.

В австралійському Об'єднанні наукових і прикладних досліджень (CSIRO) кажуть, що їхні випробування стануть першими комплексними доклінічними тестуваннями вакцин.

Учені зазначають, що швидкість та рівень глобальної кооперації, необхідні для початку випробувань, були безпрецедентними.

«Як правило, вихід на цю стадію займає від одного до двох років, а нам вдалось зробити це за кілька місяців», – каже доктор Роб Гренфелл із CSIRO.

Упродовж кількох останніх днів вакцини, про які йдеться, тестують на тхорах – тваринах, зараження яких коронавірусом схоже на те, як заражаються люди. Повний цикл випробувань вакцин триватиме не менше 18 місяців.

Перші результати випробувань на тваринах оприлюднять не раніше червня, кажуть дослідники. Лише після цього можна буде переходити до наступних етапів. Наразі медики лікують коронавірус лише симптоматично.

Читайте також: У Львові одужав ще один пацієнт із коронавірусом

Нагадаємо, що у США почали випробовувати вакцину від Covid-19 на людях. Крім цього, ВООЗ почала офіційно тестувати вакцину від коронавірусу, а у Чехії офіційно дозволили використовувати експериментальний препарат для лікування коронавірусу. В Штатах також невдовзі почнуть клінічні дослідження, щоб перевірити, чи є ефективними проти COVID-19 популярні препарати для лікування малярії, які містять хлорохін та гідроксихлорохін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!