На Львівщині учні та студенти повертаються до очного навчання

7466 0
Працівники освітніх закладів повинні мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Учні  5-11 класів та студенти шкіл та вишів на Львівщині з понеділка, 22 листопада повертаються до очного навчання. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС вчора, 15 листопада, повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Однак заклади освіти можуть відновити навчання за умови, якщо працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Covid-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати). Або ж мають негативний результат ПЛР-дослідження чи документ про одужання від коронавірусної інфекції, чинність якого підтверджена, зокрема, за допомогою порталу «Дія».

Разом з тим, з 8 листопада невакцинованих працівників, до переліку яких входять й педагоги, мають право відстороняти від роботи. Відтак, навіть після відновлення очного навчання у школах та вишах їх працівники повинні мати щеплення від ковіду.

Як додають в ЛОДА, решта обмежень, встановлених на території Львівської області 27 жовтня, продовжують діяти.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Нагадаємо, що з 15 листопада до очного навчання повернулися школярі початкових класів у Львові. Рішення щодо повернення за парти учнів 5-11 класів міська влада розгляне цього тижня, керуючись ситуацією із захворюваністю на коронавірус. 

Нагадаємо, Тvoemisto.tv організувало дискусію, де обгворили з експертами та батьками, за яких умов школи зможуть працювати офлайн та як забезпечити якісний навчальний процес навіть в умовах карантину.

Напередодні також зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Вона зібрала понад 500 необхідних підписів всього за одну добу. Окрім цього, батьки у Львові закликали міськраду дозволили очне навчання школярів. Під міськрадою 3 листопада зібралося лише кілька представників однієї з приватних шкіл Львова, враховуючи епідситуацію. Мета – дозволити дітям ходити до школи, де є вакциновано 100% персоналу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!