Учні та студенти, які провалили ЗНО, можуть скласти його повторно

3554 0
Для вступників на магістратуру це коштуватиме близько 500 гривень, для решти буде безкоштовним.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Випускники шкіл, учні і студенти закладів ПТО і коледжів, а також вступники на магістратуру, які незадовільно склали ЗНО-2019, зможуть пройти його повторно. Про це учора, 1 жовтня, під час брифінгу у Львові нагадав керівник УЦОЯО Валерій Бойко, передає Tvoemisto.tv.

Читайте також: У МОН розширять перелік спеціальностей, де магістрам треба буде складати ЗНО з іноземної мови

Випускники шкіл, учні та студенти закладів профтехосвіти і коледжів зможуть повторно пройти тестування наступного року разом із майбутніми випускниками шкіл. Для них це буде безкоштовно.

Вступники на магістратуру, зазначила керівниця ЛРЦОЯО Лариса Середяк, які не змогли скласти іспит з іноземної мови та фаховий іспит для вступу на правничі спеціальності, можуть здати повторне ЗНО у листопаді. Реєстрація на нього триватиме у вишах із 7 до 15 жовтня. Повторне ЗНО на магістратуру буде платним і коштуватиме, за словами Лариси Середяк, близько 500 гривень. Вступник вважатиметься зареєстрованим після отримання екзаменаційного листа та сплати коштів на рахунок УЦОЯО.

Читайте також: Як планують змінити вступ до вишів наступного року. Топ-10 пропозицій МОН

Раніше повідомлялось, що 17,6 тисяч вступників до магістратури не подолали поріг «склав/не склав» тесту з іноземної мови, що проводився цьогоріч у формі ЗНО.

Нагадаємо, 31 жовтня на Львівщині фахове ЗНО проходитимуть 62 педагогів початкових класів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!