Удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі проти РФ, – Зеленський

1188 0
Після ракетного обстрілу по вокзалу у Краматорську загинуло щонайменше 50 людей, з яких 5 дітей.

Ракетний обстріл російськими окупантами по вокзалу в Краматорську буде одним зі звинувачень на трибуналі щодо розслідування воєнних злочинів Росії. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

Читайте також: У Краматорську десятки загиблих через удар росіян по вокзалу 

«Як і масові вбивства в Бучі, як і багато інших воєнних злочинів Росії, ракетний удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі, який обов'язково відбудеться. Усі сили світу будуть спрямовані на те, щоб встановити похвилинно, хто і що робив, хто і які накази віддавав, звідки ракета, хто її перевозив, від кого лунала команда і як цей удар був погоджений. Відповідальність неминуча», – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, Україна очікує твердої глобальної реакції на цей воєнний злочин.

Він зазначив, що російські державні пропагандисти так поспішали перекласти відповідальність за удар по Краматорську на українські сили, що випадково видали винуватість Росії.

«Агенція РИА Новости опублікувала новину, що удар по Краматорську нанесений, ще тоді, коли ракети були у повітрі. А напередодні інші російські пропагандисти поширювали погрози для всіх, хто рятувався з Донбасу залізничним транспортом», – каже президент.

Зараз у лікарні залишаються десятки важко поранених внаслідок цього ракетного обстрілу. За останніми даними, загинуло 50 людей, з яких 5 дітей.

Нагадаємо, що російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу в Краматорську «Точкою-У», у результаті чого загинули десятки людей та понад 100 отримали поранення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!