«Удари по Львівщині – це сигнали для Польщі та Європи», – військовий експерт

5698 0
Сьогодні росіяни завдали ще одного ракетного удару по території Яворівського району на Львівщині.
фото максима козицького/телеграм

фото максима козицького/телеграм

Росіяни перестали планувати воєнні дії під історичні дати, вони обстрілюють всю територію України впритул до кордонів з ЄС. Вони дуже чутливо сприймають успіхи України на міжнародній арені, тому не можуть стриматись і від того стають передбачуваними. Приміром, як сьогодні вночі, коли були «ракетні удари розпачу» по Львівщині. Про це повідомляє заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Як зазначив у коментарі Тvoemisto.tv співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, росіяни поводяться як терористи – намагаються тероризувати Україну та українське суспільство. Удари, зазвичай, наносять у темну пору доби і це свідчить про їхню тактику – не давати нікому розслабитися.

Читайте також: Армія вбивць наближається, але Бог допомагає захисникам долати страх

«Це вже не перший удар по Яворівському району. Якщо слухати всю російську брехню, яку вони доповідають на своїх брифінгах, то у них постійно йдеться про нанесення ударів по військових об’єктах. Якщо б хтось сів і все порахував, то зрозумів би, що в Україні немає і третьої частини тих об’єктів. Звісно, будь-який ворожий удар наносить суттєву шкоду і доволі часто є жертви, але російські удари мають мету постійно тероризувати», – каже він.

За його словами, щоб знищити Яворівський полігон чи велику інфраструктуру, треба наносити масований удар, натомість росіяни швидше за все мають терористичний підхід. 

«Те, що це удари по Львівщині вже кілька разів відбулися близько до кордону, свідчить про два моменти: перше – знищення військового об’єкту, незважаючи на те, наскільки він близько до кордону, а друге – удари, нанесені по Заходу, мають дестабілізувати відносно безпечну частину України і спровокувати ще один потік та додаткову хвилю біженців через західний кордон. Тому їхні удари – це сигнали для Європи і Польщі», – говорить Олексій Мельник.

Читайте також: Ракетний удар на Львівщині пошкодив залізничну інфраструктуру

Метою росіян є те, щоби люди, які приїхали із зон бойових дій – Сходу, Півдня чи Центру – після ударів ще більше емігрували, а не сиділи на Заході чи поверталися назад. 

На думку військового експерта, така тактика зберігатиметься і надалі, принаймні найближчим часом.

«Зараз росія вивчила певні уроки, спостерігаються доволі суттєві зміни у тактиці ведення бойових дій на Півдні та Сході, але те, що стосується загальної тактики, то наразі змін дуже немає – надалі є періодичні нанесення ударів і по окремих цілях по всіх території України. Єдине, що змінилося, це характер – спочатку були удари по автосховищах, транспортних інфраструктурах, спроби ускладнити логістику і не лише ту, що стосується військових аспектів, а й загальну, яка стосується підтримки економіки», – підсумував він.

Читайте також: Вночі над Львівщиною збили три крилаті ракети

Нагадаємо, сьогодні вночі повітряну тривогу в області оголошували двічі – о 00.25 та 03.32. Під час першої тривоги, близько 00.50, пролунали кілька вибухів. Підрозділи ППО збили три крилаті ракети. Водночас ворог здійснив ракетний удар по об’єкту інфраструктури регіональної філії «Львівська залізниця» у Яворівському районі. Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, ракетний удар відбувся у 20-кілометровій зоні до кордону з Європейським Союзом. Нічна атака була одна із найбільших на Львівську область за кількістю ракет.

У Новояворівській громаді уламки ракети пошкодили школу, дитячий садочок та амбулаторію.

Ольга Шведа

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!