Удруге із вірусом. На Львівщині відомо про сотню повторних госпіталізацій із Covid-19

2824 0
Медикам відомо уже про 102 людей, які вдруге потрапили у лікарню із коронавірусом.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

У Львівській області зростає кількість осіб, які вдруге потрапляють на стаціонарне лікування з коронавірусом. Про це повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Читайте також: Рік із коронавірусом. Як в Україні почалася епідемія Covid-19

«На сьогодні маємо 102 повідомлення про пацієнтів, які вдруге потрапляють на стаціонарне лікування з коронавірусом. Наголошую, що це люди, в яких не просто вдруге реєструвався позитивний результат обстеження на коронавірус, а ті, стан яких потребував госпіталізації у стаціонари. Аналогічна ситуація відбувається в інших областях України», – сказала епідеміологиня.

За її словами, за останні 16 днів кількість госпіталізованих зросла на 35%. У лікарнях Львівщини на сьогодні 1589 пацієнтів. Найбільша кількість хворих у співідношенні на 100 тисяч населення є серед мешканців Львівського і Дрогобицького районів. За останню добу у медзаклади госпіталізували 151 хворого.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Нагадаємо, що рівно рік тому, 3 березня, в Україні зафіксували першу, інфіковану коронавірусом. Вірус виявили у чоловіка із Чернівців. Він разом із дружиною 26 лютого повернувся з Італії. У Львові перший випадок коронавірусу підтвердили 20 березня 2020 року у 70-річного мешканця Львова, який 13 березня повернувся із Німеччини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!