УГКЦ не приєднається до єдиної помісної церкви після автокефалії

4439 0
Очільник УГКЦ Блаженніший Святослав заявив, що підтримує створення помісної церкви, але втручатись не буде.
фото: risu.org.ua

фото: risu.org.ua

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав повідомив, що після надання автокефалії для УГКЦ нічого не зміниться. Про це він заявив під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці, реагуючи на слова президента Петра Порошенка про прагнення досягти автокефалії Української Помісної Православної Церкви, повідомляє прес-служба УГКЦ.

«Ми як греко-католики вважаємо це внутрішньою справою Православної Церкви», – наголосив Блаженніший Святослав. – «Для УГКЦ з наданням автокефалії нічого не зміниться. Але ми будемо шукати всі можливі шляхи, в дусі екуменічної концепції нашої Церкви, для досягнення єдності між усіма християнами, між усіма частинами Київської Церкви Володимирового Хрещення».

Глава УГКЦ додав, що ніхто не змушуватиме греко-католиків переходити до Помісної Православної Церкви.

Також під час нещодавньої зустрічі з Папою Франциском, Блаженніший Святослав висловив Святішому Отцеві позицію УГКЦ щодо переговорів, які ведуться між Православними Церквами та Константинопольським Патріархатом у справі зцілення поділів й об’єднання українського православ’я: «Ми позитивно оцінюємо зусилля щодо подолання поділу в українському православ’ї відповідно до древньої засади salus animarum lex suprema est. Одночасно вважаємо ці процеси внутрішньою справою православної сторони і в жодному випадку не втручаємося в ці процеси й не беремо участі в їх проведенні».

Читайте також: В УГКЦ обговорюють можливість перенесення Різдва на 25 грудня    

Зазначимо, що 19 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову про звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

22 квітня Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Української Православної Церкви .

Нагадаємо,14-15 липня відбулась Загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру «Зарваниця», яка приурочена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!