УГКЦ розробила правила поводження в інтернеті для священників

1875 0
Священники у соцмережах мають інфрмувати вірян про розклади богослужінь.
Фото: ovationdmc.com

Фото: ovationdmc.com

УГКЦ затвердила інструкцію поведінки церковних структур та священників у інтернеті. Про це йдеться на сайті Української Греко-Католицької Церкви.

Інструкція набрала чинності з 3 серпня й має діяти впродовж трьох років. Вона стосується, переважно, спілкування священників у соціальних мережах. 

Як ідеться в документі, соціальні медіа повинні використовуватися не просто для публікування приватних фотографій і текстів, а для навчання про Бога і проповіді Євангелія.

Священники у соцмережах мають інфрмувати вірян про розклади богослужінь, проводити освітну та промоційну кампанії та дотримуватися певних правил, зокрема:

  • матеріали не повинні містити інформації провокаційного характеру;
  • у віртуальному, як і в реальному, спілкуванні повинні дотримуватися євангельських принципів;
  • не слід надсилати повідомлення в пізній час (після 21.00 год);
  • перед тим як щось поширювати, треба із цим ознайомитися тощо.

Крім цього Синод забаронив священникам розміщувати на власних сторінках у соцмережах агітаційних матеріалів кандидатів чи партій і політичних блоків.

Нагадаємо, Всеукраїнська рада Церков відреагувала на слова міністра охорони здоров’я Максима Степанова про те, що богослужіння у храмах є епіцентром зараження на Covid-19. Там закликали вживати більш ефективних заходів проти поширення Covid-19: зменшити контакти людей у громадському транспорті, торгових центрах та інших місцях скупчення людей.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!