УГКЦ скасувала прощу до собору Софії Київської

3420 0
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав зустрівся з Предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Українська греко-католицька церква повідомила, що у соборі Святої Софії в Києві не відбудеться богослужіння УГКЦ, яке запланували на 7 квітня разом із прощею, через реставраційні роботи в храмі.

Зазначається, що в четвер, 7 березня, Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав зустрівся з Предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм щодо прощі. 

«Під час зустрічі, предстоятелів Церков було повідомлено про те, що Софійський собор, головна святиня України, буде найближчим часом недоступний для богослужінь жодної із Церков, оскільки у ньому розпочинаються реставраційні роботи», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Двері нашої Церкви відчинені, — владика Димитрій про Томос та Московський патріархат

Про майбутні ремонтні роботи в соборі також повідомило міністерство культури на своїй сторінці у Facebook. Реставрацію мають розпочати 18 березня.

Нагадаємо, у лютому Блаженніший Святослав повідомив, що міністерство культури дозволило УГКЦ провести прощу до собору Святої Софії. Пізніше почесний Патріарх Філарет закликав УГКЦ утриматись від прощі і літургії в соборі Святої Софії Київської, яка запланована 7 квітня, аби не посилювати протистояння між православними. Відтак, Православна церква України направила лист главі УГКЦ, у якому зазначила, що «собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!