УГКЦ та «Пласт» підписали меморандум про співпрацю

2068 0
Українська скаутська організація «Пласт» і УГКЦ співпрацюватимуть у проведенні спільних заходів для молоді, готуватимуть волонтерів для роботи із молоддю, розроблятимуть нові освітні програми та курси.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

25 листопада у Києві під час ІІ Крайового пластового конгресу голова «Пласту» Станіслав Андрійчук та Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав підписали меморандум про співпрацю.

На думку Глави Церкви, зараз непросто виховувати сучасну молоду людину, оскільки ми живемо в часи іншого творення способу людських стосунків. Саме тому є надзвичайно важливо, щоб ми бачили священиків у «Пласті» і щоб пластуни були активними членами наших парафій.

Читайте також: Пластуни підписали договір про співпрацю з міністерством освіти

«Я думаю, що сьогоднішній меморандум про співпрацю, який ми підписали, є ніщо інше як продовження великого задуму митрополита Андрея Шептицького, ба більше, продовження ідей Блаженнішого Любомира!» − цитує слова Блаженнішого Святослава департамент інформації УГКЦ.

За його словами, він погоджується з тезою про те, що «Пласт» є дитям церкви, а християнський світогляд є в основі методики «Пласту». «Я б дуже хотів, щоб ця співпраця розвивалася в ключі взаємної допомоги й підтримки. Тоді кожен залишається собою, але працюють всі разом. Ми навіть на міжконфесійному рівні можемо опікуватися «Пластом», − наголосив предстоятель УГКЦ, відповідаючи на запитання відвідувачів заходу.

ТЕГИ: УГКЦ, Пласт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!