УГКЦ закликає львів’ян відмовитися від пластикових квітів

11450 2
Спеціальні банери із закликами не нести на могили пластикові вінки та квіти встановлюють на входах до кладовищ. Ініціатором виступає Бюро УГКЦ із питань екології.
фото: rutyal-shop.in.ua

фото: rutyal-shop.in.ua

Уже кілька сотень банерів встановлені. До Великодня зробили і планують встановити 1500 таких агітаційних щитів. Гасла на них повідомляють про шкоду від пластикових виробів і про альтернативу – живі квіти.

Читайте також: (Не)пересічні львів’яни: монахиня з лічниці Шептицького

Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, також це традиція, яка поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони. Натомість їх палять, виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Зрештою, на кладовищі пластикова квітка аж ніяк не відповідає атмосфері, – повідомляє РІСУ, посилаючись на слова Володимира Шеремети, керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

 

 


Читайте також:
28 Березня, 2015 23:38
Надія Швидше навпаки: процвітає бізнес пластику. Церква ж закликає не лише купляти живі квіти, а й виростити їх самому або просто віддати гроші на благодійність.
28 Березня, 2015 17:40
Иван Кто это из сильных мира сего имеет бизнес на поставке живых цветов и подключил к рекламе церковь?! Вот умельцы, просто прелесть!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!