УГКЦ зможе перейти на святкування Різдва 25 грудня лише разом із ПЦУ

3595 1
Блаженніший Святослав каже, що УГКЦ є глобальною Церквою і за кордоном більшість громад, парафій, єпархій святкує Різдво 25 грудня.
Фото: credo.ua

Фото: credo.ua

УГКЦ зможе перейти на святкування Різдва 25 грудня лише разом із ПЦУ. Про це в інтерв’ю виданню «Главком» розповів глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

«Ми повинні влитися у світову християнську спільноту. Ми в Україні святкуємо Різдво разом і це добре, але ми мусимо відчувати, як святкує світ, вся Вселенська Церква – Католицька, Православні, Протестантські Церкви. Україна має більше відчувати себе частиною ширшого, вселенського контексту», – каже він.

Читайте також: «Це як годинник, що сильно відстає». Чи доцільно в Україні змінити дату святкування Різдва

На думку Глави Церкви, те, що сьогодні питання дати – в центрі уваги суспільства є доброю нагодою для проповіді Євангелія, катехизації і просвітництва. Він відзначив, що УГКЦ є глобальною Церквою і за кордоном переважна більшість громад, парафій, єпархій святкує Різдво 25 грудня.

«Ми в Україні святкуємо Різдво разом з нашими православними братами і, гадаю, це є певна цінність, яку треба зберігати. Навіть коли ми будемо робити реформу календаря, то хотілося б робити її разом, щоб календар нас не розділяв. Це мета будь-якої реформи, будь-якого вдосконалення. Щоб ці другорядні питання не стали причиною розколів і поділів», – додає Предстоятель.

Глава Церкви вважає, що в Україні потрібна така дискусія, і добре, що сьогодні суспільство про це запитує, бо це певний крок вперед до осмислення. Він дає нагоду, зокрема церковним лідерам, пояснювати, що таке календар, у чому полягає його реформа.


Читайте також:
9 Січня, 2020 17:00
666 ... настільки примітивізувати конкретне питання-ПРОБЛЕМУ можуть тільки ідіоти або мерзотники , для яких українська спільнота вірних Церкви -- суцільні ідіоти ... колись більшовики вже намагалися поміняти календар церковних святкувань ... 24 (ДВАДЦЯТЬ ЧОТИРИ) дні (АЖ!) проіснував той "новий календар" і все повернулося на старе ... хто в темі той знає ... а хто не в темі , тому пєтрушка на шию отой " барабан" навішувати рік назад почав , ще й "прапор" в руки дає ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!