Політична реклама

Угоду про спрощення візового режиму з ЄС ратифікували в Європарламенті

1262 0
Європарламент ратифікував угоду щодо внесення змін до угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Україною.

Згідно з документом, процедурою спрощеного оформлення віз можуть скористатися водії, що здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, журналісти та члени технічного персоналу, що супроводжують їх, учасники офіційних програм обміну, організованих муніципалітетами, близькі родичі, один з подружжя, діти, батьки, дідусі, бабусі, онуки, які відвідують громадян України, що проживають на території держав ЄС, або громадян ЄС, громадяни, які відвідують ЄС з метою лікування.

Крім того, спрощеною процедурою оформлення віз можуть також скористатися представники громадських організацій з метою освітньої підготовки участі в семінарах, конференціях, учасники міжнародних виставок, конференцій, симпозіумів, представники релігійних громад, учасники офіційних програм ЄС з прикордонного співробітництва.

Нові домовленості також передбачають більш чітке визначення, кому, коли і на який період мають видаватися багаторазові візи.

Далі Угоду мусить схвалити Рада ЄС. Це має відбудеться на одному з найближчих засідань Ради Європейського Союзу - орієнтовно, в травні.

Нагадаємо, раніше Президент України підписа закон про спрощення візового режиму з ЄС.

Джерело: Тиждень


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!