Угорщина із 1 вересня закриває кордони для іноземців

4082 0
У країні кажуть, що це необхідно, щоб вчасно розпочати навчальний рік.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Із 1 вересня Угорщина закриває свої кордони для іноземців. Рішення озвучив уряд країни, передає Reuters.

Винятками будуть лише військові конвої, гуманітарний транзит, дипломати та люди, які подорожують у бізнесових справах.

В уряді Угорщині зазначають, що в країні зросла захворюваність на Covid-19 і переважно ці випадки не є внутрішніми. Так, у п'ятницю, 28 вересня, в Угорщині підтверджено 132 нових випадки інфікування, що є найбільшим числом з часу піку пандемії. Загалом в Угорщині захворіли 5511 людей, а 614 – померли. Карантинні обмеження в Угорщині послабили у травні.

Читайте також: Туніс закрив кордони для українців

Рішення уряду, кажуть посадовці, покликане тим, щоб у країні могли вчасно розпочати навчальний рік, а також захистити людей та економіку.

Громадяни Угорщини, які повертатимуться після 1 вересня з-за кордону, повинні будуть упродовж двох тижнів перебувати на карантині або здати два ПЛР-тести, що покажуть негативний результат.

Додамо, що 24 вересня Будапешт прийматиме матч між переможцями Ліги Чемпіонів і Ліги Європи – німецьким Байєром та іспанською Севільєю. В УЄФА вважають, що гру можуть відвідати уболівальники – 30% від місткості стадіону в Будапешті. Ішлося про те, що близько 3 тисяч уболівальників з інших країн мають здати ПЛР-тести в аеропорту, потім їх організовано привезуть на стадіон і назад в аеропорт. Та в уряді Угорщині кажуть, що ще не ухвалили рішення з цього приводу і продовжують переговори з УЄФА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!