Угорщина планує віднести Україну до «червоної зони». Що це означає

3181 0
Уряд Угорщини поділив країни на три групи.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд Угорщини планує на своєму засіданні поділити країни на три групи, залежно від поширеності у них захворюванння на Covid-19. Про це повідомляє ЄП із посиланням на сайт угорського уряду.

Новий поділ пов'язаний із очікуванням другої хвилі спалаху коронавірусної хвороби.

Так, люди, які вїжджатимуть в Угорщину із «зеленої» зони, не мають проходити карантин, із «жовтої» – мають перебувати на карантині до першого негативного тесту на коронавірус, із «червоної» – допоки не буде двох негативних результатів тесту.

Читайте також: Хочу на море у час карантину. Історії людей, які відпочивають у Туреччині, Хорватії, Албанії

Планується, що Україну віднесуть до «червоної зони», куди також потрапляють Молдова, Білорусь, Албанія, Боснія та Герцеговина, Косово та Північна Македонія, а також країни Азії, Африки та Південної Америки.

Водночас в уряді Угорщини кажуть, що розподіл країн за групами ризику переглядатимуть щотижня.

Разом з тим, транзит та вантажні перевезення є винятками з правил. Наразі Угорщина дозволяє транзит через свою територію для поїздок у країни, які дозволяють в’їзд для українців, наприклад, у Хорватію.

Нагадаємо, Хорватія змінила правила вїзду для українців – тепер від них на кордоні вимагатимуть негативний тест на коронавірус, зроблений не раніше, аніж за 48 годин до прибуття. також правила змінила Чорногорія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!