Угорщина посилить правила перетину кордону через коронавірус

2649 0
Ті, хто повертається в Угорщину з країн з високим рівнем інфікування, повинні проходити 14-денний карантин,
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

Угорщина посилить правила перетину кордону з 1 вересня, щоб запобігти поширенню коронавірусу.  Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Орбан державному радіо в п'ятницю, повідомляє «Європейська правда».

«Я закликаю всіх з належною обережністю не бронювати житло на півдні після 1 вересня, тому що це може суперечити заходам з охорони кордону», – сказав він.

Орбан сказав, що до цього часу зміниться система класифікації «безпечності» країн.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

«У порівнянні з угорської ситуацією, епідеміологічна ситуація в більшості країн погіршується. Найбільшою загрозою залишається занесення вірусу», – додав угорський прем’єр.

Згідно з діючими правилами, ті, хто повертається в Угорщину з країн з високим рівнем інфікування, повинні проходити 14-денний карантин, якщо тільки вони не здадуть два негативних тести на коронавірус.

Нагадаємо, що МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. У червоній зоні залишилися Албанія, Болгарія, Чорногорія, Польща. У зелену зону перемістилися Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Грузія, Литва, Канада. У зеленій зоні залишається Єгипет, Туреччина та Хорватія.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!